Édesburgonya nachos

Ragad, nyúlik, ropogós… Kicsit csípős, nagyon sajtos… Ez az én házi készítésű édesburgonya nachosom, amit avokádóval és sok-sok csirkehússal tálaltam.

Ha barátokat hívtok vendégségbe, vagy egy otthoni filmnézős estét terveztek, akkor mindenképp készítsétek el. Persze a salsával, aminek a receptjét szintén megtaláljátok itt!

Hozzávalók:

A nachoshoz:

  • 2 db édesburgonya
  • olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 1 tk őrölt fokhagymapor
  • 1db csirkemellfilé
  • 60 g vegyes bab
  • 20 dkg kukorica
  • 1 jalapeno
  • 60 g reszelt sajt
  • 1 avokádó
  • 3 szál újhagyma

A salsához:

  • 3 db paradicsom
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • chili paprika ízlés szerint
  • 1 lime
  • friss koriander
  • 1 jalapeno
  • 5 ek ketchup

1. Lépés

Az édesburgonyát héjastul karikára vágjuk. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a pirospaprikát és a fokhagymaport, majd a burgonya karikákat a pácban és egy tepsire rakjuk sorban.

2. Lépés

A csirkemellet egészben hagyjuk, egy másik tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk fokhagymaporral, pirospaprikával, sóval és borssal, majd egy sütőpapírba alaposan becsomagoljuk. Így sütjük puhára 200 fokon 20-25 perc alatt a burgonyával együtt.

3. Lépés

A salsához a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk és egy aprítógépben pürésítjük a vöröshagymával, fokhagymával, chili paprikával, fél lime levével, friss korianderrel és egy kevés jalapenoval. A végén sózzuk, majd elkeverjük egy kevés ketchuppal.

4. Lépés

A csirkehúst villával feltépkedjük. Egy serpenyőbe rétegezzük a nachost. Egy sor édesburgonya, 1 sor csirkemell, 1 sor bab a kukoricával, majd megszórjuk egy kevés jalapenoval. A legvégén megszórjuk a reszelt sajttal és 200 fokon 5 perc alatt megpirítjuk. A salsával, avokádóval, apróra vágott újhagymával, jalapenoval és chilivel tálaljuk.

Nincs még hozzászólás a(z) "Édesburgonya nachos"

    Írj nekem!

    Ha szeretnél elsőként értesülni legújabb receptjeimről, konyhai tippjeimről iratkozz fel hírlevelemre!