Eper mousse

Eper mousse

Nyár van! Nyár! Hurrá! Na és eperszezon. Mindkettőt már külön-külön is imádom. Viszont az eper – kora nyáron egy igazàn nyerő páros. Ezért is készítettem egy könnyed mousse-t ebből a csábítóan illatos és zamatos gyümölcsből… A kókuszos-datolyás keksz alap már csak a ráadás. Remélem ti is ennyire szeretitek majd.

 

Elkészítés

Hozzávalók

  • A kekszes alaphoz:
  • 200 g kesudió
  • 80 g kókuszreszelék
  • 4-5 ek méz
  • 6-8 db cukormentes kakaós keksz
  • Krémhez:
  • 2 lap zselatin
  • 130 g zsírszegény joghurt
  • 130 g creme fraiche
  • 25 g eritrit
  • 1 kg eper
  • 125 ml habtejszín
  • A díszítéshez:
  • friss mentalevél
  • pár szem eper
  • 50 g étcsokoládé

Lépésről lépésre

  1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A kekszes alaphoz egy késes aprítógépbe tesszük a kesudiót, a kókuszreszeléket, a kekszet, a mézet és addig daráljuk, amíg összeáll. Ha szükséges még egy kis mézet adunk hozzá, majd poharakba töltjük. Az epret botmixerrel pürésítjük és egy szűrőn átpasszírozzuk.
  2. A krémhez egy lábasban felmelegítjük a joghurtot, a creme fraiche-t, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat. Ezután lehúzzuk a tűzről és megvárjuk, míg feloldódik. Az eperpüré felét a joghurtos krémhez keverjük, majd hozzáadjuk az eritritet is. A hideg tejszínt habbá verjük, majd ezt is a krémhez keverjük.
  3. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és az epreket egyesével belemártjuk. A krém tetejére helyezzük a csokoládés epreket és friss mentalevéllel díszítjük

Nincs még hozzászólás a(z) "Eper mousse"

    Írj nekem!