New York-i sajttorta erdei gyümölcsös öntettel

New York-i sajttorta erdei gyümölcsös öntettel

Az amerikaiak kedvence ez a New York-i sajttorta, amit most erdei gyümölcsös öntettel tálaltam.

 

 

Próbáljátok ki a receptet!

 

Elkészítés

Hozzávalók

  • 18 dkg zabkeksz
  • 1 marék dió
  • 7 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 25 dkg Philadelphia krémsajt
  • 10 dkg porcukor (helyettesíthető: por állagú eritrittel)
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 5 dl tejszín
  • 5 dl tejföl
  • ½ citrom leve
  • ½ citrom héja
  • 1 tk keményítő kevés vízzel elkeverve
  • 125 g vegyes bogyós gyümölcs
  • 5 ek porcukor (helyettesíthető: por állagú eritrittel)

Lépésről lépésre

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Turmixgépben összetörjük a kekszet a dióval.
  2. Tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk a felolvasztott vajjal. Tortaforma aljához és oldalához nyomkodjuk, lefóliázzuk és hűtőbe tesszük, amíg a krém készül.
  3. A krémsajtot simára keverjük, hozzászitáljuk a porcukrot. Hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgáját is. Alaposan összedolgozzuk.
  4. Beletesszük a tejszínt, a tejfölt, a citrom levét és a reszelt héját, majd az elkevert keményítőt is.
  5. Kivesszük a hűtőből a tortaformát és beleöntjük a masszát.
  6. A formát egy tepsibe tesszük és 2-3 cm magasságig felöntjük forró vízzel. Az előmelegített sütőt levessük 150 fokra tesszük, amit a tepsi betételekor leveszünk 150 fokra és a tortát nagyjából 45 perc alatt készre sütjük.
  7. Akkor jó, amikor a teteje már szilárd, de belül még remegős.
  8. Miután megsült, 2 órára tegyük a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen és jól szeletelhető legyen.
  9. Öntet: A gyümölcsöket tegyük egy serpenyőbe, porcukrozzuk és süssük 1-2 percig, míg levet engednek és a cukor elolvad. Hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőszekrénybe.
Tipp: Tálaláskor vágjunk egy szeletet a sajttortából és öntsük le a gyümölcsös mártással.

Nincs még hozzászólás a(z) "New York-i sajttorta erdei gyümölcsös öntettel"

    Írj nekem!