New York-i sajttorta erdei gyümölcsös öntettel

Az amerikaiak kedvence ez a New York-i sajttorta, amit most erdei gyümölcsös öntettel tálaltam.

 

 

Próbáljátok ki a receptet!

 

Hozzávalók:

  • 18 dkg zabkeksz
  • 1 marék dió
  • 7 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 25 dkg Philadelphia krémsajt
  • 10 dkg porcukor (helyettesíthető: por állagú eritrittel)
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg tejszín
  • 5 dkg tejföl
  • ½ citrom leve
  • ½ citrom héja
  • 1 tk keményítő kevés vízzel elkeverve

Az öntethez:

  • 125 g vegyes bogyós gyümölcs
  • 5 ek porcukor (helyettesíthető: por állagú eritrittel)

 

 

1. Lépés

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Turmixgépben összetörjük a kekszet a dióval.

2. Lépés

Tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk a felolvasztott vajjal. Tortaforma aljához és oldalához nyomkodjuk, lefóliázzuk és hűtőbe tesszük, amíg a krém készül.

3. Lépés

A krémsajtot simára keverjük, hozzászitáljuk a porcukrot. Hozzáadjuk a tojásokat, a tojássárgáját is. Alaposan összedolgozzuk.

4. Lépés

Beletesszük a tejszínt, a tejfölt, a citrom levét és a reszelt héját, majd az elkevert keményítőt is.

5. Lépés

Kivesszük a hűtőből a tortaformát és beleöntjük a masszát.

6. Lépés

A formát egy tepsibe tesszük és 2-3 cm magasságig felöntjük forró vízzel. Az előmelegített sütőt a tepsi betételekor levesszük 150 fokra és a tortát nagyjából 45 perc alatt készre sütjük.

7. Lépés

Akkor jó, amikor a teteje már szilárd, de belül még remegős.

8. Lépés

Miután megsült, 2 órára tegyük a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen és jól szeletelhető legyen.

9. Lépés

Az öntethez a gyümölcsöket tegyük egy serpenyőbe, porcukrozzuk és süssük 1-2 percig, míg levet engednek és a cukor elolvad. Hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőszekrénybe.

Tipp:

Tálaláskor vágjunk egy szeletet a sajttortából és öntsük le a gyümölcsös mártással.

Nincs még hozzászólás a(z) "New York-i sajttorta erdei gyümölcsös öntettel"

    Írj nekem!

    Ha szeretnél elsőként értesülni legújabb receptjeimről, konyhai tippjeimről iratkozz fel hírlevelemre!