TOP 5 fagylalt és jégkrém recept a nyárra

TOP 5 fagylalt és jégkrém recept a nyárra

Véget ért a tanév és kezdődik a vakáció. A gyerekek már nagyon várták ezt az időszakot, így gondoltam megosztom veletek a kedvenc fagyi receptjeimet, amikhez még fagylaltkészítő gépet sem kell használnotok. Meg fogtok lepődni, hogy milyen gyerekjáték az elkészítésük. Próbáljátok ki ti is!

 

Dinnyés fagyi- áfonya szemekkel és kiwi héjjal

 

Hozzávalók:

dinnyelé

áfonya

kiwi

méz

jégkrém készítő forma

pálcikák

 Elkészítés:

  1. Magozzunk ki egy vastagabb szelet dinnyét és helyezzük aprítógépbe pár szem eperrel és mézzel. Töltsük fel a jégkrém tároló formákat az így kapott folyadékkal, 1 cm-rel a tetejénél lejebb és helyezzük 30-40 percre fagyasztóba.
  2. Amikor már kásásabb a dinnyelé, de még nem fagyott meg teljesen, akkor keverjünk minden egyes jégkrém formához 8-10 szem áfonyát, figyelve hogy minden szinten legyenek a fagyiformában, hogy úgy látszódjanak az áfonya szemek, mintha a dinnye magjai lennének. Tegyük vissza a mélyhűtőbe még 1 órára. Ha teljesen megfagyott, akkor öntsük a meghagyott 1 cm-es területre az összeturmixolt kiwit, majd szúrjuk bele a pálcikákat. Még 1 óráig tegyük vissza a mélyhűtőbe.

Tipp: Amikor mézzel édesítjük a dinnyelevet, akkor használjunk nyugodtan több mézet, mint amit úgy gondolunk, hogy elég lesz, ugyanis a fagyasztás után kevésbé intenzívek az ízek, így a méz is gyengébben fog érződni.

 

Gyümölcsös-joghurtos jégkrém sárgarépa pálcikával

 

Hozzávalók:

2 ek. méz

120 g bogyós gyümölcs

350 g natúr joghurt

4 db egész sárgarépa, pucolva

muffinpapír

Elkészítés:

  1. Egy tálban keverjük össze a natúr joghurtot, mézzel és a bogyós gyümölcsökkel.
  2. Helyezzük kisebb papír poharakba a mézes keveréket.
  3. Szúrjunk bele mindegyik pohárba 1-1 db sárgarépát. Tegyük 3 órára a mélyhűtőbe a megtöltött poharakat.

Tipp: A sárgarépát keresztbe ne vágjuk el, mert ha túl vékony lesz, akkor a mélyhűtőből kivéve, ahogy olvad, nem lesz tartása.

Egészséges, gyümölcsös jégkrémek

Hozzávalók:

kókuszvíz

igény szerint édesítőszer ( Agavé és mézen kívül bármi, ami nem színezi be a kókuszvizet. Javaslat: eritrit)

vegyes gyümölcsök

menta- vagy bazsalikomlevél

fagylalt készítő forma

pálcika

Elkészítés:

Vágjuk félbe a gyümölcsöket és helyezzük a fagylaltforma oldalaira sűrűn. Ahhoz, hogy még színesebb fagyikat kapjunk, használjunk vágott bazsalikomot vagy mentalevelet. A maradék réseket töltsük fel az édesítőszerrel összekevert kókuszvízzel, majd szúrjuk minden egyes fagylaltformába a pálcikákat. 3-4 óráig mélyhűtőbe helyezve hűtsük a kókuszvizes fagylaltokat.

 

Citromos- túrófagylalt

 
Hozzávalók:

 4 dl tejszín
15 dkg cukor ( helyettesíthető: 20 dkg eritrittel)
4 dl tej
½ db citrom leve

1 db citrom reszelt héja

40 dkg túró

1 db vanília rúd kikapart belseje

Elkészítés: 

  1. A tejszínt a tejjel, vanília rúd kikapart belsejével és a cukorral kevergetve felforraljuk, majd az edény tartalmát egy tálba öntjük, amit egy jégágyra helyezünk vagy hideg vízbe teszünk és kavargatva lehűtünk. A túrót botmixerrel áttörjük.
  2. Amikor a tejes-tejszínes keverék már kihűlt, összekeverjük a túróval, a citrom levével és héjával. Az így kapott masszát, hűthető formában betesszük a mélyhűtőbe. Fagyasztás közben félóránként-óránként átkeverjük, hogy megelőzzük a kristályosodást.

Tipp: Azért, hogy a túró ne legyen nagyon darabos, összeturmixoltam a citromhéjjal, mielőtt elkevertem a tejszínes folyadékkal.

 

Tej, glutén és finomított cukormentes csokoládéfagylalt

 

Hozzávalók:

4 dl mandulatej

2 ek. kakaópor

1 db vanílairúd kikapart belseje

100 g magas kakaótartalmú étcsokoládé ( minimum 75%)

100 g mandulavaj

100 ml méz

Elkészítés:

  1. A mandulatejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk, majd az apróra vágott étcsokoládét a tűzről levett, mandulatejes keverékhez adjuk és megvárjuk, míg a csokoládé teljesen feloldódik benne.
  2. Az edény tartalmát egy tálba öntjük, amit egy jégágyra helyezünk, vagy hideg vízbe teszünk és kavargatva lehűtünk. A hűtött masszához hozzákeverjük a mandulavajat.
  3. Egy konyhai robotgépbe helyezzük az így kapott krémet és összeturmixoljuk a kakaóporral, valamint a mézzel. A krémet, hűthető edényben a mélyhűtőbe tesszük. Fagyasztás közben nincs szükség átkeverésre, mert sűrű, krémes fagylalt marad, nem kristályosodik ki.

Nincs még hozzászólás a(z) "TOP 5 fagylalt és jégkrém recept a nyárra"

    Írj nekem!