Habkönnyű sütőtökös sütemény

Habkönnyű sütőtökös sütemény

Itt van egy újabb cukormentes desszert, aminek a tésztáját a sokatok által kedvelt sütőtökből készítettem, majd megtöltöttem egy habkönnyű krémmel! Próbáljátok ki!

Elkészítés

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 30g eritrit
  • 225 g sütőtökpüré
  • 1 tk. citromlé
  • 120 g teljes kiőrlésű liszt
  • 5g sütőpor
  • 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
  • A krémhez:
  • 2 ek. eritrit
  • 115 g krémsajt (Philadelphia)
  • 120 g cukrozatlan habtejszínhab (min 30%)

Lépésről - lépésre

  1. A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, majd 220 fokos sütőben 30-40 perc alatt puhára sütjük.
  2. Összeállítjuk a tésztát. A sütőtököt lepürésítjük a tojásokkal majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is úgy mint a, citromlevet, a lisztet, a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket és az eritritet.
  3. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd abeleöntjük a masszát.
  4. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra és 10-15 percig sütjük.
  5. Amíg sül a sütemény elkészítjük a krémet.
  6. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tésza megsült-e. Ezt követően deszkára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról, és lapjával félbevágjuk.
  7. Megtöltjük a tésztát a krémmel, majd hűtőben legalább 1 órát hagyjuk dermedni.
  8. Szeleteljük, és végül tálaljuk.

Nincs még hozzászólás a(z) "Habkönnyű sütőtökös sütemény"

    Írj nekem!