Ho-Ho-Ho! Muffin

Ho-Ho-Ho! Muffin

Hamarosan jön a Mikulás, ami nálunk mindig nagy készülődéssel jár. Idén ezzel az egészséges Gesztenyés-Mikulás muffinnal készülök, amit nálunk a gyerekek imádnak! Próbáljátok ki és hangolódjatok rá Ti is az ünnepre!

Elkészítés

Hozzávalók

  • 400 g gesztenyemassza
  • 150 g étcsoki
  • 100 g kókuszzsír (tönkölyliszt esetén 130 g)
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 30 g méz
  • 3 darab tojás
  • 60 g mandulaliszt (helyettesíthető: 50 g tönkölyliszttel)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • Díszítés:
  • pár szem eper
  • habfixáló
  • habtejszín

Lépésről - lépésre

  1. A gesztenyemasszát villával áttörjük, a csokit megolvasztjuk.
  2. A megolvadt csokit pár percig pihentetjük, majd hozzákeverjük a gesztenyéhez.
  3. Hozzákeverjük a kókuszzsírt, baracklekvárt, mézet, tojássárgákat. Végül a sütőporos lisztet tesszük hozzá, amibe belekeverünk 1 csipet sót is. Homogén masszát kell kapnunk.
  4. A tojásfehérjékből habot verünk, beleforgatjuk óvatosan a masszába, hogy ne törjük szét a habot. Muffinformába tesszük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20-25perc alatt megsütjük. Tejszínhabbal és friss eperrel díszítjük.

Nincs még hozzászólás a(z) "Ho-Ho-Ho! Muffin"

    Írj nekem!