Libaburger, Márton napra

Libaburger, Márton napra

Hamarosan itt van Márton-nap, ezért a libacombot kicsit újra gondoltam. Így készült el ez a vagány LIBABURGER, amit cukorbetegek is bátran fogyaszthatnak, ugyanis a bucit lecseréltem egy sokkal egészségesebb összetevőre, mégpedig az édesburgonyára.

Elkészítés

Hozzávalók

  • 350 g édesburgonya
  • 150 g darált libahús (75g comb+75 g mell hájjal együtt)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring (csak levelek)
  • 2 csipet só
  • bors ízlés szerint
  • 90 g párolt lilakáposzta
  • 1 db szívsaláta

Lépésről - lépésre

  1. Először elkészítjük a húspogácsát. A darált libahúst egy tálba tesszük, sóval, borrsal, aprított rozmaringgal és reszelt fokhagymával ízesítjük. Picit hagyjuk összeérni az ízeket.
  2. Héjastul megmossuk, majd felvágjuk az édesburgonyát, úgy hogy 6 hosszabb karikát kapjunk.
  3. A húsból az édesburgonya szeletek méretének megfelelő húspogácsákat formázunk.
  4. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és az édesburgonya szeleteket oldalanként 3-5 percig aranybarnára pirítjuk. A húspogácsákat szintén beletesszük a serpenyőbe és oldalanként 5-5 percig sütjük.
  5. Ezt követően elkezdjük rétegezni a burgert az alábbi sorrendben: 1. édesburgonya 2. 2 db szívsalátalevél, 3. édesburgonya 4.húspogácsa 5. párolt lilakáposzta 5. édesburgonya.

Nincs még hozzászólás a(z) "Libaburger, Márton napra"

    Írj nekem!