Zsemlében sült sertésmáj, tökös lecsóágyon

Zsemlében sült sertésmáj, tökös lecsóágyon

Aki eddig nem esett volna ámulatba a sertésmáj gondolatától, az most biztosan megteszi. Ebben a receptben minden összetevő szerethető és együtt nagyon jól működik. Ha valami igazán különlegesre vágytok, ezt a fogást mindenképp készítsétek el Ti is!

Elkészítés

Hozzávalók

  • 0,5 kg sertésmáj
  • 1 db kis sütőtök
  • 1 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma (1 db a májhoz, 1 db a lecsóhoz)
  • őrölt pirospaprika
  • 3 db zsemle
  • só, bors
  • 1 db kápiapaprika
  • 1 db TV paprika

Lépésről-lépésre

  1. A sütőtököt meghámozzuk és felkockázzuk. 220 fokos előmelegített sütőben a kockákat elősütjük. 15-20 percig.
  2. Felvágjuk a hagymát, nagyobb kockákra. Olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott májat. 80%osra készítjük el, mert utána úgyis megsül a sütőben. Nagyjából 5 percig pirítjuk. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel.
  3. Ha elég vizet enged magából a máj, akkor nincs szükség plusz folyadékra. Ha száraz marad, öntsünk alá 1 dl vizet. Forraljuk vissza a szaftját, úgy hogy sűrű legyen.
  4. A zsemlének a kalapját levágjuk, majd határozottan benyomjuk a belsejét.
  5. A májat beletöltjük a zsemlébe. Tetejét kápiapaprikával megszórjuk.
  6. Betesszük a sütőbe 180 fokon 10 percig, a zsemle teteje nélkül.
  7. Addig elkészítjük a tökös lecsót.
  8. A hagymát, fokhagymát megdinszteljük. Mehet bele a nagyobb kockákra vágott paradicsom és a tölteni való paprika is. Lepirítjuk.
  9. Hozzátesszük a sütőtök kockákat. Sóval, borssal és őrölt pirospaprikával ízesítjük. Petrezselyemmel megszórjuk.

Nincs még hozzászólás a(z) "Zsemlében sült sertésmáj, tökös lecsóágyon"

    Írj nekem!