Gesztenyekrémleves "Latte"

Gesztenyekrémleves “Latte”

Ha igazán emlékezetessé szeretnétek tenni a karácsonyi menüt, mindenképp próbáljátok ki ezt az ünnepi hangulatú levest, amit most marcipánnal töltött meggyel díszítettem.

Elkészítés

Hozzávalók

  • 500 g gesztenyemassza vagy héjas gesztenye,(megfőzve, lepürésítve)
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 1 dl édes fehérbor (muskotályos)
  • 4 dkg méz
  • őrölt fahéj, kardamom (opcionális)
  • magozott meggy
  • menta levél
  • Marcipánmassza hozzávalók:
  • 3 evőkanál víz
  • 60 g xilit
  • 1 tk mandula aroma
  • 200 g mandulaliszt /vagy finomra darált mandula

Lépésről - lépésre

  1. Elkészítjük a marcipánt: A vízből, xilitből szirupot főzünk. Épp csak felforraljuk folyamatos kavargatás mellett. Hozzáadjuk az aromát, ráönjük a mandulalisztre, kézzel jól átgyúrjuk. Sűtőpapír között hengert formázunk belőle, folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
  2. Amíg a marcipán a hűtőben pihen, elkészítjük a levest. A gesztenyemasszát egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a vajat és 2 percig pároljuk. Kevergetés mellett, felöntjük borral ( elfőzzük az alkohol tartalmát) és egy pohár vízzel. Mézet adunk hozzá, felforraljuk, majd tojássárgájával elkevert tejszínnel besűrítjük. Ízlés szerint őrölt fahéjjal fűszerezzük.
  3. A marcipán masszát kivesszük a hűtőből kis golyókat formálunk belőle, majd mgtöltjük vele a meggyek közepét. A tejszínht habbá verjük.
  4. A gesztenyekrémlevest bögrékbe tálaljuk. Egy nyomózsák segítségével rátesszük a tejszínhabot, majd végül marcipános meggyel díszítjük a tetejét.

Nincs még hozzászólás a(z) "Gesztenyekrémleves "Latte""

    Írj nekem!