Rénszarvas zserbó

Rénszarvas zserbó

Hallottatok már a Rénbó-ról? Ha nem, akkor most elárulom, hogy én kreáltam őket és akkora siker volt, hogy most Veletek is megosztom a rénszarvas köntösben bújt zserbó ízű sütinyalókák receptjét:) Próbáljátok ki Ti is!

Elkészítés

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 75 ml habtejszín
  • 100 g eritrit
  • 25 ml tej (vagy növényi tej)
  • 25 g sima liszt
  • 25 g kókuszliszt
  • 50 g étkezési keményítő
  • ½ csomag sütőpor
  • 100 g dió, darálva
  • Sütigolyóhoz:
  • 50g dió, darálva
  • 2.ek cukrozatlan baracklekvár
  • 1 ek. eritrit
  • 95 g étcsokoládé
  • 1 tk. kókuszzsír
  • Díszítés:
  • színes szívószálak
  • Csokoládémáz:
  • szaténszalag
  • 1 csomag sós perec
  • 5 g olvasztott csokoládé
  • +oázis a dermesztéshez
  • díszítő toll (piros, fehér)

Lépésről - lépésre

  1. Alaptészta: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A lisztet, 100 g darált diót, keményítőt és a sütőport keverjük össze egy mélyebb falú tálban.
  2. A tojásokat keverjük habosra egy kézi mixer segítségével, majd adjuk hozzá a tejszínt és a tejet (vagy növényi tejet). Keverjük egyneművé.
  3. Az elkevert szárazanyagokhoz adjuk hozzá a tojásos masszát és keverjük össze, amíg piskóta tészta állagot nem kapunk.
  4. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát. Tűpróbáig kb. 40-50 perc alatt süssük készre.
  5. Ha a tészánk megsült, hagyjuk kihűlni.
  6. Sütinyalóka: A kihűlt tésztát morzsoljuk darabokra. Fogjunk egy elektromos asztali aprítót és helyezzük bele a morzsát. Adjunk hozzá 1 ek. eritritet és 2 evőkanál baracklekvárt, majd 50 g darált diót.
  7. Aprítsuk addig, amíg az összetevők egy gyúrható masszát nem alkotnak. (Ha túl lágy a tészta adjunk hozzá még darált diót.
  8. Ha összeált, vegyünk ki belőle kis darabokat és a két kezünk között gyúrjunk/formázzunk közepes méretű golyókat és szúrjunk bele színes szívószálat
  9. A félkész golyókat tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a csokimázt.
  10. Ehhez, 100 g étcsokoládét vízgőz felett olvasszunk fel a kókuszzsírral.
  11. A lehűlt sütigolyókat a szívószál segítségével, mártsuk az olvasztott csokoládéba, szúrjuk egy oázisba és tegyük vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen. Addig tördeljünk perecet a szarvasok díszítéséhez.
  12. Díszítés: Kb. 15 perc után vegyük ki a golyókat a hűtőből és a tetejükön két oldalra szúrjunk 1-1 összetört perecet.
  13. Egy díszítő toll segítségével alakítsuk ki a rénszarvasok szemét és orrát(fehér díszítőtollal a szem fehér részét,pirossal az orr részt, olvasztott csokoládéval a szemgolyót, ), majd helyezzük vissza az oázisba és tegyük vissza a hűtőbe tálalásig.
  14. Tálaláskor a szalagokból kössünk masnit a rénszarvasok nyakába.

Nincs még hozzászólás a(z) "Rénszarvas zserbó"

    Írj nekem!