Forró csoki házi kókusztejszínhabbal

Forró csoki házi kókusztejszínhabbal

A férjemmel nem sok idő jut magunkra, amióta nagycsaládosok lettünk. Azonban vannak olyan napok, amikor nem engedünk az intimebb, “együtt reggelizünk és megbeszéljük az élet nagy történéseit” típusú reggelekből. Ilyen a Valentin-napi is. Már tudom, hogy most vasárnap ágyba forrócsokit készítek majd neki, ami annak ellenére, hogy cukor- tej- lisztmentes, nagyon tartalmas-krémes és elképesztően csokis. Szerintem nagyon jó kezdése a szerelmesek napjának:-)

kozelikep

Elkészítés

Mennyiség: 2 fő
Elkészítés : 15-20 perc

Hozzávalók

  • 1,5 bögre mandulatej (cukor nélküli)
  • 1/2 bögre kókusztej
  • 1 vanília rúd kikapart belseje
  • 45 g étcsokoládé (80% vagy magasabb kakaótartalommal)
  • 1 ek. kakaó por
  • 45 g méz
  • 150-200ml kókusztej
  • 1 ek. méz

Lépésről - lépésre

  1. Öntsük egy edénybe a mandula- és kókusztejet, a vanília bab kikapart belsejét és lassú tűzön forraljuk fel. Gyöngyözve főzzük még 10 percet.
  2. Az edény tartalmát szűrjük át.
  3. Keverjük bele a kakaó port, a csokoládét és a mézet. Melegítsük és kevergessük a tűzhelyen még 5 percet, addig amíg a csokoládé elolvad.
  4. Várjuk meg míg az ital besűrűsödik. Majd készítsük el a tejszínhabot. A kókusztejet öntsük ki egy pohárba és takarjuk le. Tegyük 24 órára hűtőbe. Azt a tálat is tegyük be a hűtőbe 30 percre, amiben majd a kókusztejet habbá alakítjuk. Vegyük ki a kókusztejet a hűtőből nagyon óvatosan, hogy a tej és a víz része külön maradjon. Használjuk csak a tejszínesebb részét. Habverővel verjük fel a hűtött tálban, miközben hozzá adjuk a mézet.

TIPP

Tálaláskor szitáljunk rá kakaóport.

Nincs még hozzászólás a(z) "Forró csoki házi kókusztejszínhabbal"

    Írj nekem!