Narancsos panna cotta, baileys likőrrel

Narancsos panna cotta, baileys likőrrel

Nőnap alkalmából készítettem egy igazán CSAJOS desszertet. De, hogy mitől csajos annyira?! Attól, hogy nem sajnáltam ki belőle az ellenállhatatlan összetevőket, amikre egyetlen nő sem tud nemet mondani. A krémes textúrájú Baileys és a narancs üdesége olyan jól működnek egymással, hogy bevallom sokkal többet kóstolgattam az elkészítése közben, mint amúgy szoktam. Ajánlom a 18 éven felüli hölgyeknek, de azért fogyasszátok felelősséggel, hiszen alkoholt tartalmaz! #a_blogposztot_a_baileys_tamogatta

Elkészítés

Hozzávalók

  • 6 dl liter habtejszín (min. 30%)
  • 8 db lapzselatin
  • 4 dl Baileys likőr
  • 2 dl narancs szirup
  • Díszítésnek:
  • eperlekvár
  • friss mentalevél
  • tejszínhab

Lépésről-lépésre

  1. Vegyünk két edényt, az egyikben hevítsük össze a Baileyst 2 dl habtejszínnel, a másikban pedig a narancs szirupot 4 dl tejszínnel.
  2. A lapzselatinokat áztassuk hideg vízbe min. 10 percre. Amint elasztikus lett, vegyük ki, majd facsarjuk ki belőle a vizet. 4db-ot hőkiegyenlítéssel adjunk hozzá a narancsos, 4 db-ot pedig a baileys-es tejszínhez.
  3. Ha szeretnénk, hogy réteges legyen a desszertünk, a tálalópoharakba először öntsük bele a narancsos tejszínt, majd 1 óra dermesztés után öntsük rá a baileys-es tejszínt is és hűtsük ezt a réteget is 1 órán keresztül a hűtőben.
  4. Ha megszilárdult, kanalazzuk rá az eperlekvárt, díszítsük tejszínhabbal végül pedig mentalevéllel.

Nincs még hozzászólás a(z) "Narancsos panna cotta, baileys likőrrel"

    Írj nekem!