Szezámos csirke hawaii tálalásban

Szezámos csirke hawaii tálalásban

A receptjeim le sem tagadhatják, hogy már türelmetlenül várom a jó időt!:-) Egy kis thai, egy kis hawaii…, ha máshogy nem is, én így csempészem be a tavaszt az otthonomba!

Hozzávalók

  • 1 nagy csirkemellfilé
  • 200 g rizs
  • szósz:
  • 2 ek. méz
  • 1 ek. chiliszósz (vagy csípős paprikakrém)
  • 4 ek. ketchup
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1/2 csésze víz
  • 3 ek. pirított szezámmag
  • Tálaláshoz:
  • 1 db ananász

Lépésről-lépésre

  1. A rizst előfőzzük 2x-es mennyiségű sós vízben, 12 percig.
  2. A csirkemellfilét falatnyi darabokra vagy vékony csíkokra vágjuk.
  3. Elkészítjük a szószt: A szószhoz egy edénybe tesszük a ketchupot, mézet, chiliszószt, szójaszószt és a vízzel felöntve tűzre rakjuk, mártás sűrűségűre beforraljuk.
  4. A csirkemellet felhevített serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük, majd hozzáadjuk a szószhoz és összefőzzük.
  5. A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk és a szójaszószos csirkéhez adjuk.
  6. Tálalás: Egy fél ananász húsát kikaparjuk, Az ananász héjába beletöltjük a rizst, mellékanalazzuk a csirkemellet. Díszítésként adhatunk hozzá még egy kis szezámmagot.

Nincs még hozzászólás a(z) "Szezámos csirke hawaii tálalásban"

    Írj nekem!