Tom Kha Gai (eredeti recept)

Tom Kha Gai (eredeti recept)

Thaiföldi utamon rengeteg recepttel és újdonsággal találkoztam, de ami az abszolút kedvencem az ez a tartalmas Tom Kha Gai leves. Igazi tradícionális finomság, amit mindenképpen érdemes kipróbálnotok!

Elkészítés

Hozzávalók

  • 3,5 dl kókusztej
  • 100 g csirkehús (bőr nélküli, csontozott, szeletelt)
  • 20 g gomba (félbe vágott)
  • 2 ek. galangál (szeletelt)
  • 4 db kaffir lime levél (félbe tépve)
  • 4-5 db friss chili (félbe vágott)
  • 1 tk. chili olaj
  • friss lime juice
  • 1,5 ek. halszósz
  • koriander
  • cukor

Lépésről-lépésre

  1. Egy közepes méretű lábasban hevítsük fel a kókusztejet. Forrás után adjuk hozzá a chilit, a galangált és a lime leveleket. Főzzük pár percig, időnként kevergessük meg.
  2. Adjuk hozzá a gombát, majd a csirkét egyenként. Addig főzzük, míg a csirke elkészült. Vegyük le a főzőlapról, majd öntsük hozzá a halszószt és a lime juice-t.
  3. Tálaláskor minden hozzávalót tegyünk mélytányér aljára. Egy kis chili olajjal díszítsük.
  4. Adjunk hozzá koriandert.
  5. Forrón tálaljuk!

Nincs még hozzászólás a(z) "Tom Kha Gai (eredeti recept)"

    Írj nekem!