Bacon sálba tekert, töltött burgonya

Bacon sálba tekert, töltött burgonya

Nem bírok ellenállni a sistergő bacon illatának… Ez a recept csak úgy halmozza az élvezeteket, mégpedig azért, mert a készítésnél nagyon ügyeltem rá, hogy kerüljön bele sajt, burgonya és persze sok-sok bacon. Remélem Nektek is annyira fog ízleni, mint nekem! Próbáljátok ki Ti is! #támogatottposzt #sertéskampány #agrármarketingcentrum

Elkészítés

Hozzávalók

  • 3 db nagy burgonya
  • 9 szelet bacon
  • 60 g krémsajt
  • 20 g gouda sajt
  • 25 g mozzarella
  • só, bors
  • őrölt pirospaprika
  • 3 ek. snidling
  • fogpiszkáló

Lépésről-lépésre

  1. Süssük meg az alufóliába csomagolt burgonyákat a sütőben 200 C fokon 60 percig.
  2. A megsült burgonyák alját és tetejét vágjuk le, majd szedjük ki kiskanállal a belsejének a 2/3 részét.
  3. Reszeljük le a gouda sajtot, majd az 1/3-át tegyük félre.
  4. A gouda sajt 2/3 részét keverjük össze a mozzarella és krém sajtal, a snidlinget, chilit, sót, borsot a burgonya kikapart belsejével, majd töltsük bele a kivájt krumplikba.
  5. Tekerjük körbe bacon-el és rögzítsük fogpiszkálóval.
  6. A burgonyák tetejét hintsük meg a félretett reszelt gouda sajttal.
  7. Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 180 C fokon süssük 15 percig.

Nincs még hozzászólás a(z) "Bacon sálba tekert, töltött burgonya"

    Írj nekem!