Gulyásleves

Gulyásleves

A gulyásleves talán a magyar konyha legmeghatározóbb fogása, amit én is nagyon-nagyon szeretek!❤
Most kicsit változtattam és sertéslapockából készítettem el. Nálunk ez lesz a vasárnapi ebéd. Nálatok?! #támogatottposzt #sertéskampány #agrármarketingcentrum

Elkészítés

Hozzávalók

  • 2 liter víz
  • 500 g sertéslapocka
  • 2 darab vöröshagyma
  • 3 darab burgonya
  • 1-1 darab fehér és sárgarépa
  • 1 darab kisebb zeller
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 darab babérlevél
  • 1,5 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 5 szem egész feketebors
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, ízlés szerint
  • 2 darab zeller szál
  • 2 evőkanál olaj vagy mangalicazsír, hagyma párolására
  • Opcionálisan: 1 db kis paradicsom, apró kockákra vágva

Lépésről-lépésre

  1. A hagymákat apró kockára vágjuk. A zsírt felhevítjük és a hagymát, üvegesre pároljuk benne. Ha kész, levesszük a tűzről és a pirospaprika fűszerrel alaposan összekeverjük.
  2. Ekkor hozzáadjuk a marhahúst a pirospaprika keverékhez. Felöntjük annyi vízzel, hogy elfedje a húsokat. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk, hozzáadjuk az egész fokhagymákat, babérlevelet és az egész zellert. Fedővel lefedve 1,5 órát főzzük.
  3. Ezután tesszük bele a sárga- és fehérrépát, a kockára vágott krumplit, zeller zöldet és a petrezselymet. Felöntjük még a maradék vízzel. Takarás nélkül 45 percet főzzük.
  4. Ha elkészült, tálakba szedjük és tálaljuk.

Nincs még hozzászólás a(z) "Gulyásleves"

    Írj nekem!