TACO, porhanyós-fűszeres csirkével

TACO, porhanyós-fűszeres csirkével

Nektek mi jut eszetekbe először Mexico-ról?! Nekem egyértelműen a minden jóval megtöltött Taco! Ha még nem próbáltátok ezt a dél-amerikai fogást, most megmutatom Nektek, hogy én hogyan készítem.

Elkészítés

Hozzávalók

  • 6 darab tortilla
  • 2 db egész csirkemell filé
  • 1 ek. taco fűszerkeverék
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/4 lilakáposzta, reszelve
  • 2 db paradicsom, apró kockákra vágva+ egy kevés a tálaláshoz
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • jégsaláta, vékony csíkokra vágva
  • Mártogatós:
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 db újhagyma zöld része, apróra vágva
  • só,bors
  • chili paprika, ízlés szerint

Lépésről-lépésre

  1. Egy edénybe hevítsük fel az olajat, tegyük bele a hagymát, paradicsomot és kicsit főzzük össze.
  2. Ezt követően tegyük bele a fűszerezett csirkét és a fokhagyma gerezdeket.
  3. Fedő alatt alacsony fokozaton (14 fokozat esetén 3-as fokozat) főzzük 3-4 órán keresztül, amíg a csirke porhanyóssá nem válik.
  4. Amíg fő a csirke, készítsük el a mártogatóst.
  5. A tejfölt keverjük át, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tegyünk bele apróra vágott chili paprikát és újhagymát. Tálalásig hűtsük.
  6. Egy villa segítségével szedjük szálaira a csirkét és fedő nélkül főzzük még egy kicsit.
  7. A tortillát hajtsuk félbe, töltsük meg salátával és lilakáposztával, helyezzünk rá egy adagot a tépett csirkéből és szórjuk meg friss paradicsom kockákkal.

Nincs még hozzászólás a(z) "TACO, porhanyós-fűszeres csirkével"

    Írj nekem!