Dinnyés gazpacho

Dinnyés gazpacho

A nyári levesek közül ez a kedvencem, hiszen hűsítő, könnyed és nagyon finom. Rendkívül egyszerű elkészíteni, így tökéletes ebéd lehet egy forró nyári napon. 🙂

Hozzávalók:

  • 60 dkg görögdinnye , kimagozva, felkockázva
  • 40 dkg paradicsom , héj nélkül, kimagozva
  • 1 szelet barnakenyér megpirítva, kockákra vágva
  • ecet
  • 3-4 ek olivaolaj
  • só ,bors
  • 1 db fokhagyma, gerezdekre szedve, megsütve
  • 4 dl paradicsomlé
  • 1/3 kígyóuborka, felvágva
  • Díszítés: 300 ml habtejszín
  • jégkockák
  • piros és sárga kaliforniai paprika, apró kockákra vágva
  • kígyóuborka, apró kockákra vágva

Elkészítés:

  1. A görögdinnye húsát feldaraboljuk. A paradicsomokat félbevágjuk, héjukat és magjaikat eltávolítjuk, majd ezt is kis darabokra felvágjuk. Egy turmixgépbe tesszük őket, hozzáadjuk a felkockázott és megpirított kenyeret, az olívaolajat, a megsütött fokhagymát, paradicsomlevet, ecetet, kígyóuborkát.
  2. Sózzuk, borsozzuk és alaposan összeturmixoljuk. Menet közben kóstolgatjuk és igazgatjuk az ízeket. A levest hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a sós tejszínhabot.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, sózzuk és egy habzsákba töltjük. Ha a leves lehűlt, feldíszítjük a tejszínhabbal, színes kaliforniai paprikával, uborkával és jégkockával.

Nincs még hozzászólás a(z) "Dinnyés gazpacho"

    Írj nekem!