Színes sushi

Színes sushi

A sushi egy rendkívül változatosan elkészíthető étel. Aki nem szereti a halat, annak most mutatok egy zöldséges változatot:) Ha kedvet kaptok hozzá, ne habozzatok elkészíteni!

Hozzávalók:

  • 400 g sushi rizs
  • 800 ml víz
  • 2 ek. céklalé
  • 3 ek répapüré
  • ½ ek. rizsecet
  • 1 tk. barna cukor
  • ¼tk só
  • 4-6 db nori lap
  • 1 db sárgarépa, gyufaszál vastagságúra vágva
  • 1 db kígyóuborka, gyufaszál vastagságúra vágva
  • 1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika –gyufaszál vastagságúra vágva
  • Díszítés: ehető virágok

Elkészítés:

  1. A rizst mossuk meg hideg víz alatt, majd tegyük egy lábasba a rizst és öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzel. Főzzük és várjuk meg amíg egyszer felforr a víz, majd takarékon főzzük addig amíg a rizs fel nem veszi az összes vizet. Kevergessük folyamatosan.
  2. Ha kész, tegyük fa vagy műanyag tálba és keverjük hozzá a rizsecetet, cukrot, sót, Felezzük el a mennyiséget és az egyik felébe tegyünk céklalevet a másikba pedig répapürét.
  3. Egy bambuszlapra tegyük rá a norilapokat fényes felükkel lefelé, egyengessük el rajta a rizst, töltsük meg zöldségekkel és tekerjük fel óvatosan. Egy vizes, éles kés segítségével, vágjuk 6 egyenlő részre.

Nincs még hozzászólás a(z) "Színes sushi"

    Írj nekem!