Unikornis sajttorta

Unikornis sajttorta

Ennek a különleges süteménynek már a neve is mutatja, hogy nem ám egy szokványos tortáról van szó. Színes, gyümölcsös és rendkívül szórakoztató az elkészítése. Próbáljátok ki Ti is a gyerekekkel, imádni fogják!

Elkészítés:

Hozzávalók:

  • 250 g zabkeksz
  • 100 g vaj
  • Krém: 1500 g krémsajt (natúr)
  • 250 ml habtejszín, habbá verve
  • 225 g eritrit
  • 9 ek. por zselatin
  • 4 db avokádó, krémesre aprítva
  • 120 ml mangópüré
  • 120 ml málnapüré
  • 1 ek. Pödör málna balsamico
  • 10 db kicsi fagyitölcsér
  • szórócukrok

Lépésről-lépésre:

  1. A vajat megolvasztjuk egy lábasban, a zabkekszeket pedig egy asztali aprító segítségével finomra aprítjuk. A kekszet összekeverjük a vajjal és kibélelünk vele egy sütőpapírral kibélelt tortaformát.
  2. Amíg elkészítjük a krémeket, addig hűtőben pihentetjük a kekszes alapot.
  3. A sajtkrémet egy nagy üvegtálban összekeverjük egy kézi habverő segítségével a por zselatinnal és az eritrittel, hozáadjuk a habbá vert tejszínt, majd 3 egyenlő részre osztjuk. A sajtkrémekhez hozzákeverjük a málna, avokádó és a mangópürét.
  4. A kekszes alapot kivesszük a hűtőből és ráöntjük a málnás sajtkrémet. Visszatesszük dermedni a hűtőbe 30 percre. Ha megdermedt az első réteg, ráöntjük az avokádó krémet és szintén 30 percig hűtőben pihentetjük. Amennyiben letelt a fél óra, ráönthetjük az utolsó réteget, a mangós krémet is és hűtőben tovább pihentetjük legalább 2 órát.
  5. A kész sajttortát, sajtkrémbe mártott és szóróckrokkal megszórt fagyitölcsérekkel tálaljuk.

Nincs még hozzászólás a(z) "Unikornis sajttorta"

    Írj nekem!