Barna vajas gnocchi, pirított sütőtökkel

Barna vajas gnocchi, pirított sütőtökkel

Elkészítés:

Hozzávalók:

  • 30 dkg sütőtök
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 2 csésze spenót
  • 5 ek. vaj
  • friss zsálya
  • 1 ek. olívaolaj
  • só, bors
  • kecskesajt
  • Gnocchi:
  • 1 kg burgonya
  • 25-30 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 ek. reszelt parmezán

Lépésről-lépésre:

  1. A megsütött és áttört burgonyát a tojással, liszttel, parmezánnal és két csipet sóval összegyúrjuk. A tésztát hűtőben pihentetjük 30 percig.
  2. 4 részre osztjuk és mindegyikből hosszú hengereket sodrunk, "téglalapokat" vágunk a hosszanti tésztából, majd a felületét villával benyomjuk. Ismét a hűtőben pihentetjük 15 percig.
  3. Sós, forró vízben megfőzzük. Amikor feljöttek a víz tetejére, akkor kivehetjük őket.
  4. A sütőtököt felvágjuk nagyobb darabokra, majd elősütjük 50 percig, 200 fokon.
  5. Megvárjuk amíg lehül, s amikor már könnyebben vágható, kisebb kockákat szelünk belőle.
  6. Vajon, magas hőn, serpenyőben lepirítjuk.
  7. Egy serpenyőben egy ek. olajon felolvasztunk 2 ek. vajat, hozzáadjuk a gombákat és pirítsuk, amíg meg nem sülnek.
  8. Adjuk hozzá a zsályát és még egy evőkanál vajat. Sózzuk, borsozzuk.
  9. Hozzáadjuk a spenótot és a főtt gnocchikat. Addig sütjük, amíg a spenót össze nem esik, a gnocchi pedig meg nem pirul.
  10. Végül hozzáadjuk a maradék vajat, és ízlés szerint megszórjuk kecskesajttal.

Additional Info

Nincs még hozzászólás a(z) "Barna vajas gnocchi, pirított sütőtökkel"

    Írj nekem!