Körteleves, áfonyás túrókrémmel

Körteleves, áfonyás túrókrémmel

Elkészítés:

Hozzávalók:

  • Körteleves:
  • 1 kg körte
  • 2 dl kókusztej
  • 50 gr cukor
  • 10 gr őrölt kurkuma
  • 2 dl tejszín
  • fél fej lila hagyma
  • Túrókrém:
  • 0,25 kg túró
  • 10 dkg áfonya
  • 30 gr cukor
  • fél citrom leve és reszelt héja

Elkészítés:

  1. Körteleves:
  2. A leveshez a körtéket megtisztítjuk, a lila hagymát apró kockákra vágjuk.
  3. A cukrot feltesszük karamellizálni, majd beletesszük az apróra vágott hagymát és a megtisztított körtéket.
  4. Felöntjük kókusztejjel és tejszínnel, fűszerezzük kurkumával, csipet sóval. Közepes lángon 15-20 percig főzzük, majd egy turmix segítségével homogén állagúra turmixoljuk.
  5. Ha szükségét érezzük, sűrű szitán átszűrhetjük.
  6. Túrókrém:
  7. A túrót egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és héját.
  8. Jól összedolgozzuk, majd beleszórjuk az áfonyákat is. Hogy szép színt kapjunk, az áfonya levével tudjuk színezni.
  9. A túrót gombóc formában a tányérra rendezzük, majd óvatosan felöntjük a levessel.

Nincs még hozzászólás a(z) "Körteleves, áfonyás túrókrémmel"

    Írj nekem!