Mandarinos kacsasaláta

Mandarinos kacsasaláta

Elkészítés:

Hozzávalók:

  • Saláta:
  • 0,1 kg saláta mix
  • 0,1 kg mandarin filé
  • 0,1 kg kacsamell
  • Dresszing:
  • 0,1 kg méz
  • 2 dl olívaolaj
  • friss chili
  • 30 gr magos mustár
  • 1 ek. gyümölcs ecet
  • 10 gr mogyoró

Lépésről-lépésre:

  1. A kacsát megtisztítjuk a hártyáktól, majd a bőrével lefelé egy serpenyőbe tesszük és szép pirosra sütjük.
  2. Készítünk egy 20%-os só oldatot, amelyben egy napig állni hagyjuk a kacsát. Ezután 65 fokosra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
  3. A mustárt, az ecetet, a mézet, sót és a chilit egy tálba tesszük, és egy habverő segítségével folyamatos kevergetés mellett szépen lassan hozzáadjuk az olívaolajat. Ha elkészült a dresszing, összekeverjük a mogyoróval.
  4. A salátát megmossuk, a mandarint kifilézzük (vagy konzervet használunk). Összekeverjük egy tálban a salátát a dresszinggel,
  5. A kacsát vékony szeletekre vágjuk, majd jöhet a tálalás.

Nincs még hozzászólás a(z) "Mandarinos kacsasaláta"

    Írj nekem!