Ázsiai sütőtökkrémleves, fahéjas popcornnal

Ázsiai sütőtökkrémleves, fahéjas popcornnal

szerző adrienn.marton    , , ,

október 10, 2017

Hozzávalók

1 darab közepes méretű sütőtök

1 darab kb. 2 cm hosszú gyömbér,megpucolva és karikákra vágva

1,5 liter sűrű kókusztej (cocomas)

2 szem kardamom

200 g sárgarépa, vékony karikákra vágva

200 g vöröshagyma, felkockázva

3 darab egész szegfűszeg

1 rúd egész fahéj

egész szerecsendió, reszelve, kb. 2 csipet

2 dl alaplé

szőlőmagolaj

egész szegfűbors

+ ízlés szerint mézzel édesíthető

Levesbetét:

őrölt fahéj

barnacukor

1 csomag popcorn

Díszítés:

1 piros chili, vékony karikákra vágva

pár szem tökmag, pirítva

Elkészítés

1A sütőtököt készre sütjük 220 fokon. Amikor kicsit lehűlt, kikaparjuk a belsejét.

2A vöröshagymát lepirítjuk szőlőmagolajon, majd hozzáadjuk a sárgarépát. Beletesszük az előre megsütött tököt és felöntjük alaplével.

3A fűszereket, egész fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot és a kardamomot, forró serpenyőben szárazon lepirítjuk és a leveshez adjuk. A levest még ízlés szerint sóval ízesítjük és hozzáadjuk a gyömbért.

4A levest fedő alatt nagyjából 15 perc alatt készre főzzük. Kivesszük a levesből a fűszereket, majd botmixer segítségével krémes állagúra pürésítjük.

5Szakszosan hozzáaduk a kókusztejet és visszahevítjük.

6Elkészítjük a fahéjas popcornt. Ehhez a kukoricát kipattogtatjuk, majd fahéjas cukorba forgatjuk.

7A levest tálakba szedjük, majd fahéjas popcornnal tálaljuk és friss chilivel, pirított tökmaggal díszítjük.

00:00

0 Értékelések