Bacon sálba tekert, töltött burgonya

Bacon sálba tekert, töltött burgonya

szerző adrienn.marton  

május 30, 2018

Hozzávalók

3 db nagy burgonya

9 szelet bacon

60 g krémsajt

20 g gouda sajt

25 g mozzarella

só, bors

őrölt pirospaprika

3 ek. snidling

fogpiszkáló

Elkészítés

1Süssük meg az alufóliába csomagolt burgonyákat a sütőben 200 C fokon, 60 percig.

2A megsült burgonyák alját és tetejét vágjuk le, majd szedjük ki kiskanállal a belsejének a 2/3 részét.

3Reszeljük le a gouda sajtot, majd az 1/3-át tegyük félre.

4A gouda sajt 2/3 részét keverjük össze a mozzarella és krémsajttal, a snidlinget, pirospaprikát, sót, borsot a burgonya kikapart belsejével, majd töltsük bele a kivájt krumplikba.

5Tekerjük körbe bacon-el és rögzítsük fogpiszkálóval.

6A burgonyák tetejét hintsük meg a félretett reszelt gouda sajttal.

7Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe és 180 C fokon süssük 15 percig.

00:00

0 Értékelések