Baconös sertésnyársak, tornádó burgonyával

Baconös sertésnyársak, tornádó burgonyával

szerző adrienn.marton    , ,

május 21, 2018

Hozzávalók

Nyársakhoz:

600 g sertéscomb

8 szelet bacon

1 fej vöröshagyma, cikkekre vágva

olívaolaj

Körethez:

só,bors

8 darab burgonya

Máz:

4 ek. méz

1 lime leve

2-3 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomón átnyomva

2 tk. szójaszósz

Díszítés:

friss, karikákra vágott chili

Egyéb:

fa nyársak

Elkészítés

1Először elkészítjük a mázat: A hozzávalókat egy tálba tesszük és alaposan elkeverjük. Ezt követően hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a nyársakat.

2Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A húst gondosan megtisztítjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk. Elkészítjük a nyársakat. A bacon egyik végét ráhúzzuk a nyársra majd következik a hagyma, a sertés, a hagyma és végül megint a bacon úgy, hogy visszahajtjuk bevonva vele a húst és a hagymát. Végül a bacon egy hullámformát fog képezni a nyárson.

3Elkészítjük a burgonyát: A krumplit mossuk meg alaposan, héjával együtt. A végeit kicsit vágjuk le. Hosszában, középen szúrjunk bele grill- vagy hurkapálcát és egy éles késsel vágjuk be a krumplit ferdén, azaz spirál alakban. Óvatosan húzzuk szét a burgonyát, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, sózzuk, borsozzuk.

4Felforrósítjuk az olívaolajat egy serpenyőben, majd a nyársak minden oldalát aranyszínűre sütjük. A burgonyákkal teli tepsire helyezzük, végül 180 fokos sütőbe toljuk, és 18 percig sütjük. Ezt követően megkenjük a nyársakat a mézes mázzal és tovább sütjük még 7 percig. A burgonyák összesen 30 percig legyenek a sütőben.

00:00

0 Értékelések