Barna vajas gnocchi, pirított sütőtökkel

Barna vajas gnocchi, pirított sütőtökkel

szerző adrienn.marton      

október 10, 2018

Hozzávalók

30 dkg sütőtök

30 dkg csiperke gomba

2 csésze spenót

5 ek. vaj

friss zsálya

1 ek. olívaolaj

só, bors

kecskesajt

Gnocchi

1 kg burgonya

25-30 dkg liszt

2 db tojás

2 ek. reszelt parmezán

Elkészítés

Gnocchi

1A megsütött és áttört burgonyát a tojással, liszttel, parmezánnal és két csipet sóval összegyúrjuk. A tésztát hűtőben pihentetjük 30 percig.

24 részre osztjuk és mindegyikből hosszú hengereket sodrunk, "téglalapokat" vágunk a hosszanti tésztából, majd a felületét villával benyomjuk. Ismét a hűtőben pihentetjük 15 percig.

3Sós, forró vízben megfőzzük. Amikor feljöttek a víz tetejére, akkor kivehetjük őket.

4A sütőtököt felvágjuk nagyobb darabokra, majd elősütjük 50 percig, 200 fokon.

5Megvárjuk amíg lehül, s amikor már könnyebben vágható, kisebb kockákat szelünk belőle.

6Vajon, magas hőn, serpenyőben lepirítjuk.

7Egy serpenyőben egy ek. olajon felolvasztunk 2 ek. vajat, hozzáadjuk a gombákat és pirítsuk, amíg meg nem sülnek.

8Adjuk hozzá a zsályát és még egy evőkanál vajat. Sózzuk, borsozzuk.

9Hozzáadjuk a spenótot és a főtt gnocchikat. Addig sütjük, amíg a spenót össze nem esik, a gnocchi pedig meg nem pirul.

10Végül hozzáadjuk a maradék vajat, és ízlés szerint megszórjuk kecskesajttal.

00:00

0 Értékelések