Bounty-torta

Bounty-torta

Szerző adrienn.marton    , , ,

augusztus 7, 2017

Hozzávalók

600 ml tej

140 g Xilit (krémhez)

80 g tönkölyliszt

60 g kakaópor

200 g kókuszzsír

250 ml tojásfehérje

50 g mandulaliszt

150 g kókuszreszelék

1 csipet só

1 cl citromlé

225 g Xilit (tésztához)

Elkészítés

1Először a krémmel foglalkozunk. 500 ml tejet felforralunk xilittel, a maradék tejet pedig (100ml) csomómentesre keverjük a tönkölyliszttel és a kakóporral, majd az így kapott masszát hozzáadjuk a forró tejhez és sűrű krémmé főzzük.

2A krém tetejét fóliával letakarjuk, szobahőmérsékletűre kihűtjük és robotgép segítségével belekeverjük az olvasztott kókuszzsírt.

3Elkészítjük a tésztát. A tojásfehérjét habbá verjük a xilittel, hozzáadjuk a citromlevet majd a szárazanyagokat (mandulaliszt, só, kókuszreszelék) is belekeverjük és óvatosan egyneművé dolgozzuk.

4Kettéválasztjuk a masszát, sütőpapíron két darab 10-15 cm sugarú tortalap formát kenünk ki (mindkettő nagyjából 1.5 cm magas) és 180 fokos sütőben kb. 8 percig sütjük.

5A két tortalap közé 1 cm vastagon csokoládékrémet kenünk, majd a tetejére habzsákból cseppeket formálunk. Tálalás előtt minimum 1 órára hűtőbe tesszük, majd kókuszreszelékkel megszórjuk még az oldalát.

00:00

0 Értékelés

Ha szeretnél elsőként értesülni legújabb receptjeimről, konyhai tippjeimről iratkozz fel hírlevelemre!