Csicseriborsó krémleves

Csicseriborsó krémleves

szerző adrienn.marton  ,   , , , , ,

november 23, 2017

Hozzávalók

60-70 dkg (kisebb fej) karfiol, rózsákra szedve

150 g csicseriborsó, lecsöpögtetve

2 gerezd (kb 14 g) fokhagyma

8 dkg olívaolaj

3 g őrölt kömény

őrölt pirospaprika

1/2 liter zöldség alaplé

2 dl tejszín (10%-os)

Díszítésnek:

friss koriander

50 g pirított csicseriborsó

friss chilli, karikára vágva

Elkészítés

1Egy nagy serpenyőbe tegyük bele a karfiolrózsákat, a fokhagymagerezdeket és a csicseriborsót. 3 ek olívaoljat öntsünk rá, köménnyel, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítsük. Addig süssük serpenyőben, amíg a karfiol megpuhul és a zöldségek egy kis barna kérget nem kapnak.

2Amikor megsültek, a csicseriborsóból tegyünk félre egy kis adagot a díszítésnek.

3A megsült zöldségekhez adjuk hozzá a zöldség alaplevet, majd hevítsük fel. Vegyük le a tűzről és egy botmixer segítégével pürésítsük le. Ezután kóstoljuk meg és ha szükség van rá sózzuk, borsozzuk.

4Egy pár perc múlva, szakaszosan adjuk hozzá a tejszínt is. Ha nem elég híg a leves, adhatunk hozzá vizet vagy egy kis zöldség alaplevet.

5Szedjük tálakba a levest és díszítsük a megmaradt csicseriborsóval, friss karikára vágott chillivel, friss koriander levéllel.

00:00

0 Értékelések