Dinnyefagylalt, áfonya ”magokkal” és kiwi ”héjjal” - Marton Adrienn

Dinnyefagylalt, áfonya ”magokkal” és kiwi ”héjjal”

szerző adrienn.marton    , , , , ,   ,

június 24, 2016

  • Prep: 10 mins

Hozzávalók

dinnyelé

áfonya

kiwi

méz

jégkrém készítő forma

pálcikák

Elkészítés

1Magozzunk ki egy vastagabb szelet dinnyét és helyezzük aprítógépbe pár szem eperrel és mézzel. Töltsük fel a jégkrém tároló formákat az így kapott folyadékkal, 1 cm-rel a tetejénél lejjebb és helyezzük 30-40 percre fagyasztóba.

2Amikor már kásásabb a dinnyelé, - de még nem fagyott meg teljesen - akkor keverjünk minden egyes jégkrém formához 8-10 szem áfonyát. Figyeljünk, hogy minden szinten legyenek a fagyiformában, hogy úgy látszódjanak az áfonya szemek, mintha a dinnye magjai lennének. Tegyük vissza a mélyhűtőbe még 1 órára. Ha teljesen megfagyott, akkor öntsük a meghagyott 1 cm-es területre az összeturmixolt kiwit, majd szúrjuk bele a pálcikákat. Még 1 óráig tegyük vissza a mélyhűtőbe.

Tipp: Amikor mézzel édesítjük a dinnyelevet, akkor használjunk nyugodtan több mézet, mit amit úgy érzünk, hogy elég lesz, ugyanis a fagyasztás után kevésbé intenzívek az ízek, így a méz is gyengébben fog érződni.

00:00

0 Értékelések