Dinnyés gazpacho

Dinnyés gazpacho

szerző adrienn.marton    

július 18, 2018

Hozzávalók

60 dkg görögdinnye , kimagozva, felkockázva

40 dkg paradicsom , héj nélkül, kimagozva

1 szelet barnakenyér megpirítva, kockákra vágva

ecet

3-4 ek olivaolaj

só ,bors

1 db fokhagyma, gerezdekre szedve, megsütve

4 dl paradicsomlé

1/3 kígyóuborka, felvágva

Díszítés:

300 ml habtejszín

jégkockák

piros és sárga kaliforniai paprika, apró kockákra vágva

kígyóuborka, apró kockákra vágva

Elkészítés

11. A görögdinnye húsát feldaraboljuk. A paradicsomokat félbevágjuk, héjukat és magjaikat eltávolítjuk, majd ezt is kis darabokra felvágjuk. Egy turmixgépbe tesszük őket, hozzáadjuk a felkockázott és megpirított kenyeret, az olívaolajat, a megsütött fokhagymát, paradicsomlevet, ecetet, kígyóuborkát.

22. Sózzuk, borsozzuk és alaposan összeturmixoljuk. Menet közben kóstolgatjuk és igazgatjuk az ízeket. A levest hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a sós tejszínhabot.

33. A tejszínt kemény habbá verjük, sózzuk és egy habzsákba töltjük. Ha a leves lehűlt, feldíszítjük a tejszínhabbal, színes kaliforniai paprikával, uborkával és jégkockával.

00:00

0 Értékelések