

Diós-Almás sertésszűz
szerző adrienn.marton Főétel, Video Cukormentes, Kukoricamentes, Szójamentes
december 14, 2017
Elkészítés
1Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
2Egy tálba keverjük össze a töltelék hozzávalóit.
3Majd egy fólia segítségével hengereljük fel a tölteléket kb. 25 cm hosszan és 2 cm vastagon. A hengert tegyük fagyasztóba min. 1 órára.
4A sertésszüzet felszúrjuk egy vékony hosszú kés segítségével majd kiklopfoljuk. Ezt követően töltsük bele a már megfagyott tölteléket a fólia eltávolítása után.
5A roládot sózzuk, borsozzuk és forró hőálló serpenyőben, zsiradékon kérgesítjük.
6180 fokon 16-17 percig sütjük egy olyan serpenyőben, aminek a nyele is hőálló.
7A sertésroládot miután a sütőből kivettük 10 percig pihentetjük.
8Mustáros burgonyapüré: A burgonyakockákat megfőzzük.
9A kész burgonyát egy krumplinyomó segítségével áttörjük, majd hozzáadjuk a vajat és a mustárt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
10Ha krémesebb burgonyapürét szeretnénk, adhatunk hozzá még 0,5 dl tejszínt.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.