Diós-Almás sertésszűz

Diós-Almás sertésszűz

szerző adrienn.marton  ,   , ,

december 14, 2017

Hozzávalók

Töltelék:

20 g vaj

1/2 alma, hámozva, lereszelve

1/2 fej hagyma, összevágva

1/2 zellerszár, apróra feldarabolva

40 g dióbél, összevágva

200 g almaszósz 100%-os

40 g durvaszemű zsemlemorzsa

1/4 teáskanál őrölt fahéj

1/4 teáskanál

1/8 teáskanál őrölt szegfűszeg

1/8 teáskanál őrölt szerecsendió

1/8 teáskanál őrölt gyömbér

Sertésszűz:

só, bors, ízlés szerint

240 g sertés szűz,megtisztítva

Köret:

200 g burgonya,megtisztítva és felkockázva

15 dkg vaj

1 evőkanál magos mustár

Díszítés:

60 g gránátalma mag

Elkészítés

1Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.

2Egy tálba keverjük össze a töltelék hozzávalóit.

3Majd egy fólia segítségével hengereljük fel a tölteléket kb. 25 cm hosszan és 2 cm vastagon. A hengert tegyük fagyasztóba min. 1 órára.

4A sertésszüzet felszúrjuk egy vékony hosszú kés segítségével majd kiklopfoljuk. Ezt követően töltsük bele a már megfagyott tölteléket a fólia eltávolítása után.

5A roládot sózzuk, borsozzuk és forró hőálló serpenyőben, zsiradékon kérgesítjük.

6180 fokon 16-17 percig sütjük egy olyan serpenyőben, aminek a nyele is hőálló.

7A sertésroládot miután a sütőből kivettük 10 percig pihentetjük.

8Mustáros burgonyapüré: A burgonyakockákat megfőzzük.

9A kész burgonyát egy krumplinyomó segítségével áttörjük, majd hozzáadjuk a vajat és a mustárt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

10Ha krémesebb burgonyapürét szeretnénk, adhatunk hozzá még 0,5 dl tejszínt.

00:00

0 Értékelések