Édesburgonya nachos

Édesburgonya nachos

Szerző adrienn.marton  , ,   , , ,   , , ,

június 7, 2017

Hozzávalók

Nachos:

2 darab édesburgonya

olívaolaj

só, bors ízlés szerint

2 teáskanál őrölt pirospaprika

1 teáskanál őrölt fokhagymapor

1 darab csirkemellfilé

60 g vegyes bab

200 g kukorica

1 darab jalapeno

60 g reszelt sajt

1 darab avokádó

3 szál újhagyma

Salsa:

3 darab paradicsom

1/2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

chili paprika ízlés szerint

1 darab lime

friss koriander

1 darab jalapeno

5 evőkanál ketchup

Elkészítés

1Az édesburgonyát héjastul karikára vágjuk. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a pirospaprikát és a fokhagymaport, majd a burgonya karikákat a pácban és egy tepsire rakjuk sorban.

2A csirkemellet egészben hagyjuk, egy másik tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk fokhagymaporral, pirospaprikával, sóval és borssal, majd egy sütőpapírba alaposan becsomagoljuk. Így sütjük puhára 200 fokon 20-25 perc alatt a burgonyával együtt.

3A salsához a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk és egy aprítógépben pürésítjük a vöröshagymával, fokhagymával, chili paprikával, fél lime levével, friss korianderrel és egy kevés jalapenoval. A végén sózzuk, majd elkeverjük egy kevés ketchuppal.

4A csirkehúst villával feltépkedjük. Egy serpenyőbe rétegezzük a nachost. Egy sor édesburgonya, 1 sor csirkemell, 1 sor bab a kukoricával, majd megszórjuk egy kevés jalapenoval. A legvégén megszórjuk a reszelt sajttal és 200 fokon 5 perc alatt megpirítjuk. A salsával, avokádóval, apróra vágott újhagymával, jalapenoval és chilivel tálaljuk.

Recept eredeti forrása: Ennivaló Blog – Marton Adrienn – www.femcafe.hu

00:00

0 Értékelés

Ha szeretnél elsőként értesülni legújabb receptjeimről, konyhai tippjeimről iratkozz fel hírlevelemre!