Empanadas

Empanadas

szerző adrienn.marton  ,   , ,

szeptember 14, 2017

Hozzávalók

Tésztához:

1/2 kg liszt

1 tasak instant élesztő

3 1/2 dl langyos víz

1 dl olívaolaj

1 mk. pirospaprika

Töltelékhez:

20 dkg darált sertéshús

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 mk. szárított oregáno

1 mk. szárított bazsalikom

1 dl paradicsomszósz

friss snidling

só,bors

olívaolaj

2 fej salotta hagyma

Elkészítés

1A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Az élesztőt egy kisebb tálkába tesszük és a langyos vízzel elkeverjük, ezt követően a liszthez öntjük. Hozzáadjuk még az olívaolajat, 2-3 csipet sót, a pirospaprikát és alaposan eldolgozzuk. Ha a tészta összeállt, kézzel még átgyúrjuk, cipót formálunk belőle, visszatesszük a tálba és tovább kelesztjük még 1-2 órát.

2A töltelékhez a hagymákat apróra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, magasabb hőfokon fehéredésig sütjük, majd hozzáöntjük a paradicsomszószt, a szárított oregánót és bazsalikomot. Sóval, borssal ízesítjük.

3A tésztát 4 részre osztjuk, majd mindegyiket kinyújtjuk, majd egy 10-12 cm átmérőjű formával köröket szaggatunk belőle. Ráhalmozzuk a tölteléket és ráhajtjuk a tésztát. Villával lenyomkodjuk a széleket, ha szükséges a tészta széleit vízzel bekenjük, hogy jól tapadjon. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük és tojássárgájával megkenjük a tetejét. 180 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

4Tálaláskor friss snindlinggel díszítjük!

00:00

0 Értékelések