Eper mousse

Eper mousse

Szerző adrienn.marton    , ,   

június 8, 2017

Hozzávalók

A kekszes alaphoz:

200 g kesudió

80 g kókuszreszelék

4-5 evőkanál méz

6-8 darab cukormentes kakaós keksz

A krémhez:

2 lap zselatin

130 g zsírszegény joghurt

130 g creme fraiche

25 g eritrit

1 kg eper

125 ml habtejszín

A díszítéshez:

friss mentalevél

pár szem eper

50 g étcsokoládé

Elkészítés

1A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A kekszes alaphoz egy késes aprítógépbe tesszük a kesudiót, a kókuszreszeléket, a kekszet,a mézet és addig daráljuk, amíg összeáll. Ha szükséges még egy kis mézet adunk hozzá, majd poharakba töltjük. Az epret botmixerrel pürésítjük és egy szűrőn átpasszírozzuk.

2A krémhez egy lábasban felmelegítjük a joghurtot, a creme fraiche-t, majd hozzáadjuk a kinyomkodott zselatinlapokat. Ezután lehúzzuk a tűzről és megvárjuk, míg feloldódik. Az eperpüré felét a joghurtos krémhez keverjük, majd hozzáadjuk az eritritet is. A hideg tejszínt habbá verjük, majd ezt is a krémhez keverjük.

3A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és az epreket egyesével belemártjuk. A krém tetejére helyezzük az csokoládés epreket és friss mentalevéllel díszítjük

Recept eredeti forrása: Ennivaló Blog – Marton Adrienn – www.femcafe.hu

00:00

0 Értékelés

Ha szeretnél elsőként értesülni legújabb receptjeimről, konyhai tippjeimről iratkozz fel hírlevelemre!