Eperkrémleves bazsalikomos túrógombóccal

Eperkrémleves bazsalikomos túrógombóccal

szerző adrienn.marton  ,     

június 22, 2017

Hozzávalók

Túrógombóc

200 g túró

1 púpos ek. búzadara

3 evőkanál mandulaliszt

2 evőkanál eritrit

1 darab tojás

2 marék natúr kukoricapehely

3 bazsalikom levél, apróra vágva

Leves

500 g friss eper

2-3 dl tejszín (30%)

méz, igény szerint (eper édességétől függően)

2 dl joghurt

1/2 citrom héja

1 evőkanál citromlé

díszítésnek: friss eper, bazsalikom

Elkészítés

Túrógombóc

1A túrót összetörjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, a mandulalisztet, az eritritet, az apróra vágott bazsalikomleveleket és a tojássárgáját.

2Egy habverővel kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd 3 részletben óvatosan – figyelve, hogy ne törjük szét – beleforgatjuk a túrós masszába.

3A keveréket hűtőbe tesszük min. 30 percre.

4Miután lehűlt, gombócokat formázunk és forrásban lévő vízben kb 6 percig főzzük.

5A kész gombócokat beleforgatjuk a durvára tört kukoricapehelybe.

Leves

1Turmixoljuk össze a leves hozzávalóit.

2Öntsük tányérba és helyezzük bele a gombócokat.

3Díszítsük eperszeletekkel és friss bazsalikom levelekkel.

00:00

0 Értékelések