Forró csokoládé, olvasztott mogyoróvajjal

Forró csokoládé, olvasztott mogyoróvajjal

szerző adrienn.marton    , , , ,   ,

december 14, 2017

Hozzávalók

250 ml tej

2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

2-3 evőkanál méz

1 teáskanál vanília kivonat

2 evőkanál mogyoróvaj

250 ml habtejszín

Díszítés:

tejszínhab

2-3 teáskanál méz

1/4 teáskanál vaníliakivonat

olvasztott mogyoróvaj

Elkészítés

1Melegítsük fel a tejet egy serpenyőben és adjuk hozzá a mézet vaníliát és a mogyoróvajat. Várjuk meg míg az összetevők elolvadnak, de fontos, hogy ne forraljuk fel. A kakaót először kevés tejben keverjük csomómentesre mielőtt a tejhez adnánk.

2Verjük keményre a tejszínhabot, majd adjuk hozzá a mézet és a vaníliakivonatot. Óvatosan forgassuk össze.

3A mogyoróvajas forró italt öntsük bögrékbe, díszítsük a tejszínhabbal, majd a tetejére locsoljunk olvasztott mogyoróvajat.

00:00

0 Értékelések