Gai Phad Med Mamuang- Szaftos csirke kesudióval

Gai Phad Med Mamuang- Szaftos csirke kesudióval

szerző adrienn.marton    , ,

február 24, 2018

Hozzávalók

2 evőkanál olaj

50 ml csirke alaplé

150 g csirkehús, vékony csíkokra vágva

1 teáskanál chili paszta

4 gerezd fokhagyma (összezúzva)

70 g pirított kesudió

80 g vöröshagyma, felkockázva

50 g gomba, felkockázva

1-1-1 darab pritaminpaprika sárga, piros, zöld

3 szál zöldhagyma (2 cm-es darabokra vágva)

1 evőkanál szójaszósz

1 teáskanál whiskey

1 teáskanál szezámolaj

2 evőkanál osztrigaszósz

2 teáskanál cukor

1 teáskanál szezámmag

1 csipet őrölt bors

Elkészítés

1Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt, majd öntsük bele az olajat és tegyük bele a fokhagymát.Dinszteljük meg.

2Adjuk hozzá a csirkét és süssük, amíg félig elkészül. Öntsünk hozzá zöldségalaplevet, hogy ne száradjon ki.

3Tegyük bele a zöldségeket.

4Wok serpenyőben forgassuk össze, míg megpuhulnak a zöldségek.

5Ízesítsük cukorral, borssal, osztrigaszósszal és szezámolajjal, szójaszósszal és whiskey-vel.

6Vegyük fel a hőmérsékletet és redukáljuk a szószt sűrűre (ha sűrűbb szószt szeretnénk, adjuk hozzá kukoricakeményítő és víz elegyét).

7Keverjük hozzá a kesudiót

8Tetejét szezámmaggal díszítsük.

00:00

0 Értékelések