Garnélafalatok, fokhagymás-vajon pirítva

Garnélafalatok, fokhagymás-vajon pirítva

szerző adrienn.marton    , , , , ,

január 22, 2018

Hozzávalók

2 evőkanál vaj

1 evőkanál olívaolaj

10-12 darab garnélarák (megpucolva, farok rész rajta hagyva)

só, bors ízlés szerint

1 darab kígyóuborka, karikákra vágva

1 gerezd fokhagyma, reszelve

Avokádókrémhez:

1 darab nagy érett avokádó, villával áttörve

1 szál újhagyma, apróra vágva

2 evőkanál petrezselyem, aprítva

1 evőkanál citromlé

só és cayenne bors ízlés szerint

Elkészítés

1Először elkészítjük az avokádókrémet. Az avokádókat megpucoljuk és a húsát egy villa segítségével összetörjük. Rálocsolunk 1 ek. frissen facsart citromlevet, összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az összeaprított petrezselymet és újhagymát.

2Felhevített serpenyőben a vajat az olívaolajjal elvegyítjük. Habzásig hevítjük, majd beledobjuk a megpucolt rákokat és a reszelt fokhagymát. Addig sütjük (2-3 perc), amíg a rák húsa kifehéredik, kívül pedig aranybarna kérget nem kap.

3A kígyóuborkát egyenlő szeletekre vágjuk, kb .1 cm vastagságban.

4Az uborkaszeletekre ráhelyezzük az avokádókrémet, majd rátesszük a megsütött rákot is. Friss petrezselyemmel díszítjük.

00:00

0 Értékelések