Gesztenyekrémleves "Latte"

Gesztenyekrémleves “Latte”

szerző adrienn.marton  ,   , , ,

december 4, 2017

Hozzávalók

500 g gesztenyemassza vagy héjas gesztenye,(megfőzve, lepürésítve)

1 tojássárgája

5 dkg vaj

2 dl habtejszín

1 dl édes fehérbor (muskotályos)

4 dkg méz

őrölt fahéj

kardamom (opcionális)

magozott meggy

menta levél

Marcipánmassza hozzávalók:

3 evőkanál víz

60 g xilit

1 teáskanál mandula aroma

200 g mandulaliszt /vagyis: finomra darált mandula

Elkészítés

1Elkészítjük a marcipánt: A vízből, xilitből szirupot főzünk. Épp csak felforraljuk folyamatos kavargatás mellett. Hozzáadjuk az aromát, ráönjük a mandulalisztre, kézzel jól átgyúrjuk. Sűtőpapír között hengert formázunk belőle, folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.

2Amíg a marcipán a hűtőben pihen, elkészítjük a levest. A gesztenyemasszát egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a vajat és 2 percig pároljuk. Kevergetés mellett, felöntjük borral ( elfőzzük az alkohol tartalmát) és egy pohár vízzel. Mézet adunk hozzá, felforraljuk, majd tojássárgájával elkevert tejszínnel besűrítjük. Ízlés szerint őrölt fahéjjal fűszerezzük.

3A marcipán masszát kivesszük a hűtőből kis golyókat formálunk belőle, majd mgtöltjük vele a meggyek közepét.

4A tejszínht habbá verjük. A gesztenyekrémlevest bögrékbe tálaljuk. Egy nyomózsák segítségével rátesszük a tejszínhabot, majd végül marcipános meggyel díszítjük a tetejét.

00:00

0 Értékelések