Gofritorta, diós-Baileys krémmel

Gofritorta, diós-Baileys krémmel

szerző adrienn.marton    

augusztus 27, 2018

Hozzávalók

3 db tojás

4 dl tej

25 dkg liszt (helyettesíthető: tönkölyliszttel)

2 tk sütőpor

3 tk cukor

1/2 tk só

8 ek olaj

porcukor

Krém:

20 dkg darált dió

5 evőkanál Baileys

15 dkg cukor

10 dkg vaj

1,5- 2dl habtejszín

málna és eper ( téli időszakban: banánnal és mandarinnal helyettesíthető)

Díszítés:

tejszínhab

Eperöntet

Elkészítés

1A gofri tésztájához a tejet, a tojást és az olajat egyneműsítjük egy merülőturmix segítsével. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport a porcukrot, a sót és a kristálycukrot. Csomómentesre keverünk mindent.

2Ha van lehetőség, akkor a tésztát a hűtőbe tesszük 30 percre pihentetni.

3Elkészítjük a tölteléket. A darált diót, a cukorral beleöntjük egy lábasba. Elkezdjük hevíteni. Hozzáadjuk a Baileys-t. Majd folyamatos kevergetés mellett a tejszínt. Nem kell forralni, csak hevíteni addig, míg elolvad a cukor. Levesszük a főzőlapról és belekeverjük a vajat.

4Kisütjük a gofritésztát úgy, hogy minden sütés előtt beolajozzuk a gofrisütőt.

5A kisült gofrit egy tálalóra helyezzük, megkenjük diókrémmel, majd díszítjük gyümölccsel. Így rétegeljük a továbbiakban is a gofriszeleteket.

6Tetejét tejszínhabbal, gyümölccsel és eperöntettel díszítjük.

00:00

0 Értékelések