Gomba cappuccino

Gomba cappuccino

szerző adrienn.marton    , , , ,

szeptember 25, 2017

Hozzávalók

270 g csiperke gomba szeletelve( barna és fehér vegyesen)

4 szál friss, kakukkfű

7-8 dl alaplé (csirke, zöldség)

1,5 dl habtejszín (min. 30%)

só bors ízlés szerint

1 gerezd fokhagyma

Díszítéshez:

30 g gomba

1 dl habtejszín + só

1,5 evőkanál olaj a gomba pirításához

Elkészítés

1A gombát készítsük elő. Távolítsuk el a tönk részét, majd szeleteljük fel a kalapját.

2A gombákat egy edénybe tesszük és felöntjük alaplével.

3Adjuk hozzá a kakukkfüvet és a fokhagymát.

4Forraljuk fel és lassú tűzön 15 percig főzzük.

5Ha a gomba megpuhult, vegyük ki a kakukkfüvet és a levest botmixer segítségével pürésítsük.

6Szakaszosan adjuk hozzá a 1.5 dl tejszínt.

7Előkészülünk a tálaláshoz: A maradék 1 dl tejszínt kemény habbá verjük majd sózzuk, borsozzuk.

8Egy marék gombát negyedekbe szelünk és olajon magas lángon lepirítjuk.

9A kész levest tálkákba öntjük, majd rákanalazzuk a tejszínhabot. Végül pirított gombával díszítjük.

10Megjegyzés: A gombát soha ne mossuk meg, csak nedves papírtörlővel tisztítsuk.

00:00

0 Értékelések