Gulyásleves

Gulyásleves

szerző adrienn.marton  

május 26, 2018

Hozzávalók

2 liter víz

500 g sertéslapocka

2 darab vöröshagyma

3 darab burgonya

1-1 darab fehér,-és sárgarépa

1 darab kisebb zeller

1 evőkanál őrölt pirospaprika

5 szem egész feketebors

2 darab babérlevél

1,5 teáskanál őrölt fűszerkömény

1/2 csokor petrezselyem

2 gerezd fokhagyma

só, ízlés szerint

2 darab zeller szál

2 evőkanál olaj, vagy mangalicazsír, hagyma párolására

Opcionálisan:

1 darab kisebb paradicsom, apró kockákra vágva

Elkészítés

1A hagymákat apró kockára vágjuk. A zsírt felhevítjük és a hagymát, üvegesre pároljuk benne. Ha kész, levesszük a tűzről és a pirospaprika fűszerrel alaposan összekeverjük.

2Ekkor hozzáadjuk a marhahúst a pirospaprika keverékhez. Felöntjük annyi vízzel, hogy elfedje a húsokat. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk, hozzáadjuk az egész fokhagymákat, babérlevelet és az egész zellert. Fedővel lefedve 1,5 órát főzzük.

3Ezután tesszük bele a sárga- és fehérrépát, a kockára vágott krumplit, zeller zöldet és a petrezselymet. Felöntjük még a maradék vízzel. Takarás nélkül 45 percet főzzük. Opcionálisan az apró kockára vágott paradicsomot ennél a fázisnál lehet hozzáadni a recepthez.

4Ha elkészült, tálakba szedjük és tálaljuk.

00:00

0 Értékelések