Habkönnyű sütőtökös sütemény

Habkönnyű sütőtökös sütemény

szerző adrienn.marton  ,   

november 30, 2017

Hozzávalók

3 darab tojás

30 g eritrit

225 g sütőtökpüré

1 teáskanál citromlé

120 g teljes kiőrlésű liszt

5 g sütőpor

1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

A krémhez:

2 evőkanál eritrit

115 g krémsajt (Philadelphia)

120 g cukrozatlan habtejszínhab (min 30%)

Elkészítés

1A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, majd 220 fokos sütőben 30-40 perc alatt puhára sütjük.

2Összeállítjuk a tésztát. A sütőtököt lepürésítjük a tojásokkal majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, úgy mint a citromlevet, a lisztet, a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket és az eritritet.

3Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát.

4Előmelegítjük a sütőt 170 fokra és 10-15 percig sütjük.

5Amíg sül a sütemény elkészítjük a krémet.

6A tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a sajtkrémet, a 2 ek. zselatin fixálót és az eritritet.

7Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tésza megsült-e. Ezt követően deszkára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról, és lapjával félbevágjuk.

8Megtöltjük a tésztát a krémmel, majd hűtőben legalább 1 órát hagyjuk dermedni.

9Szeleteljük, és végül tálaljuk.

00:00

0 Értékelések