Céklás brownie koporsó

Céklás brownie koporsó

Céklás brownie koporsó

szerző adrienn.marton  ,   , , , ,   

október 26, 2017

Hozzávalók

90 g cukormentes étcsokoládé 80%-os

50 ml kókuszzsír

250 g sült céklapüré

2 darab tojás

90 g eritrit

50 g mandulaliszt

50 g cukrozatlan kakaópor

1 teáskanál szódabikarbóna

1 csipet só

Babapiskótához: (40 db)

4,5 dkg zabpehelyliszt

1,5 dkg tönköly finomliszt

5 dkg nyírfacukor/7 dkg eritrit porrá őrölve

1 csipet só

5 tojás (szobahőmérsékletű)

1 kk. vaníliaesszencia (ha nincs, akkor vaníliapor vagy 1 vaníliarúd kikapargatott magjai

Díszítés:

12 darab cukormentes babapiskóta+ 1-2 kocka étcsokoládé felolvasztva!

Elkészítés

1190 C- fokon süssük meg az olajjal meglocsolt céklát alufóliában, méretétől függően 1-1.5 órán keresztül. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.

2A tojásokat a szobahőmérsékletű kókuszzsírral elkeverjük, és szakaszosan hozzáadjuk a száraz hozzávalókat úgy mint a: mandulalisztet, sót, kakaóport, eritritet, szódabikarbónát.

3Az étcsokoládét vízgőz felett meglolvasztjuk. A céklát lepürésítjük és hozzáadjuk a tészta alaphoz, az olvasztott csokoládéval együtt.

4A sütőt melegítsük elő 180 C fokra és 30 percig süssük a browniet. Ha megsült, pihentessük 20 percig, majd szúrjuk bele a feldíszített babapiskótákat.

5Babapiskótához: Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

6Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját pedig a porcukorral szinte fehéredésig habosítsuk ki.

7Szakaszosan keverjük hozzá a lisztet, a tojásfehérje negyedével pedig lazítsuk a masszát. Óvatosan forgassuk bele a maradék fehérjehabot.

8A masszát töltsük habzsákba és kb. 12-13 cm-es csíkokat nyomjunk ki belőle egymás mellé.

93 percig süssük meg a sütőben a piskótákat, majd 3 percig 150 fokon, ekkor viszont fordítsuk meg a tepsit. Folyamatosan ellenőrizzük a piskóták színét, nehogy túlbarnuljanak.

00:00

0 Értékelések