HO-HO-HO Muffin

HO-HO-HO Muffin

szerző adrienn.marton  ,   , ,   ,

november 28, 2017

Hozzávalók

400 g gesztenyemassza

150 g olvasztott étcsokoládé

100 g kókuszzsír (tönkölyliszt esetén 130 g)

2 evőkanál baracklekvár

30 g méz

3 darab tojás

60 g mandulaliszt (helyettesíthető: 50 gtönkölyliszttel)

1 teáskanál sütőpor

1 csipet só

1,5 dl tej

Díszítés:

pár szem eper

habfixáló

habtejszín

Elkészítés

1A gesztenyemasszát villával áttörjük, a csokit megolvasztjuk vízgőz felett.

2A megolvadt csokit pár percig pihentetjük, majd hozzákeverjük a gesztenyéhez.

3Hozzákeverjük a tejet, kókuszzsírt, baracklekvárt, mézet, tojássárgákat. Végül a sütőporos lisztet tesszük hozzá, amibe belekeverünk 1 csipet sót is. Homogén masszát kell kapnunk.

4A tojásfehérjékből habot verünk, beleforgatjuk óvatosan a masszába, hogy ne törjük szét a habot. Muffinformába tesszük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25perc alatt megsütjük.

5A tejszínt kemény habbá verjük és belekeverjük a habfixálót. nyomózsákba helyezzük a kész habot és a muffinok tetejére adagoljuk, majd friss eperrel díszítjük.

00:00

0 Értékelések