Karácsonyi Kuglóf

Karácsonyi Kuglóf

szerző adrienn.marton  ,   , ,

december 20, 2017

Hozzávalók

170 g vaj

400 g eritrit

300 g liszt

200 g mandulaliszt

3 darab tojás

2,5 dl céklalé

15 g kakaópor

vaníliarúd, kikapart belseje

1,5 teáskanál

350 ml joghurt

1,5 teáskanál ecet

1,5 teáskanál szódabikarbóna

‪kesudiókrém:

250 g kesudió

1 dl habtejszín

2 dl víz

Elkészítés

1Melegítsük elő a sütőt 180 º C -ra.

21A kuglóf formát egy szilikonecset segítségével vajazzuk ki és szórjuk meg egy kevés liszttel.

3Tegyük a lisztet egy nagy tálba, adjuk hozzá a kakaóport és a sót.

4Egy másik edényben habosítsuk ki a lágy vajat adjuk hozzá az eritritet és keverjük tovább.

5A habos vajhoz adjuk hozzá a tojásokat egyenként és közben keverjük folyamatosan. Öntsük bele a céklalevet és a vaníliarúd kikapart magjait.

6A szódabikarbónát tegyük egy kis edénybe, és adjuk hozzá az ecetet, Keverjük össze, majd öntsük hozzá a tésztához a joghurttal együtt. Jó alaposan keverjük át a masszát, amíg tészta állagú nem lesz.

7Öntsük a tésztát a kuglófformába. A formát ütögessük hozzá egy vízszintes felülethez, hogy a tészta a kuglófforma mélyedéseit teljesen kitöltse. Süssük kb. 55-60 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

8Ha megsült, vegyük ki a sütőből, de hagyjuk benne a formában, hogy kicsit lehűljön.

9Készítsük el a kesukrémet: Ehhez, a kesudiót áztassuk 2 dl vízbe legalább 1 órára.

10A kesudiót és a vizet, öntsük egy mély falú edénybe, adjuk hozzá a tejszínt és turmixoljuk addig, amíg krémes állagú nem lesz.

11A kuglófot helyezük egy tortatálalóra, majd folyassuk rá a krémet.

12A kuglóf tetejét díszítsük gránátalma magokkal.

00:00

0 Értékelések