Katalán krém

Katalán krém

Katalán krém

szerző adrienn.marton  ,   , , ,

augusztus 8, 2017

Hozzávalók

600 ml tej

80 g cukor

20 g kukoricakeményítő

4 darab tojás sárgája

citromhéj

1 rúd fahéj

Elkészítés

1Egy edénybe öntsünk tejet, tegyük bele a fahéj rudat és a citromhéjat. Lassú tűzön forraljuk fel.

2Egy tálban keverjük össze a tojássárgáját a cukorral és a keményítővel, amíg krémes állagot kapunk.

3Amikor forr a tej, vegyük ki a fahéj rudat és a citromhéjat. A tejes alapot öntsük hozzá a tojásos keverékhez szépen lassan és folyamatosan kevergessük. Tegyük vissza a tűzhelyre, amíg az első buborékok megjelennek, aztán vegyük le.

4Még kevergessük a krémet egy ideig.

5Szedjük ki a krémet tálkákba és rakjuk hűtőbe legalább 1 órára.

6Tálalás előtt karamellizáljunk cukrot a tetejére.

00:00

0 Értékelések