Körteleves, áfonyás túrókrémmel

Körteleves, áfonyás túrókrémmel

szerző adrienn.marton    

október 1, 2018

Hozzávalók

Körteleves:

1 kg körte

2 dl kókusztej

50 gr cukor

10 gr őrölt kurkuma

2 dl tejszín

fél fej lila hagyma

Túrókrém:

0,25 kg túró

10 dkg áfonya

30 gr cukor

fél citrom leve és reszelt héja

Elkészítés

Körteleves:

1A leveshez a körtéket megtisztítjuk, a lilahagymát apró kockákra vágjuk.

2A cukrot feltesszük karamellizálni majd beletesszük az apróra vágott hagymát és a megtisztított körtéket.

3Felöntjük kókusztejjel és tejszínnel, fűszerezzük kurkumával, csipet sóval. Közepes lángon 15-20 percig főzzük, majd egy turmix segítségével homogén állagúra turmixoljuk.

4Ha szükségét érezzük, sűrű szitán átszűrhetjük.

Túrókrém:

1A túrót egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét és héját.

2Jól összedolgozzuk, majd beleszórjuk az áfonyákat is. Hogy szép színt kapjunk, az áfonya levével tudjuk színezni.

3A túrókat gombóc formában a tányérra rendezzük, majd óvatosan felöntjük a levessel.

00:00

0 Értékelések