Kovászos uborka krémleves

Kovászos uborka krémleves

szerző adrienn.marton  ,   , ,

szeptember 24, 2017

Hozzávalók

5 darab nagyobb kovászos uborka

6 dl hideg zöldség alaplé

1 dl kovászos uborkalé

2 dl natúr joghurt

1-2 dl habtejszín

1/2 gerezd fokhagyma

10 dkg száraz kolbász

10 dkg sobrassada (spanyol kolbász)

1 evőkanál méz

1 evőkanál vörösborecet

2 szelet barna kenyér vagy toast

friss kapor

Elkészítés

1A felkockázott uborkát összturmixoljuk a lehűtött alaplével, a kovászos uborka levével, joghurttal, tejszínnel és a reszelt fokhagymával. Ezután egy tálba szűrjük, majd hűtőbe tesszük.

2A karikára vágott kolbászt kolbászt egy serpenyőben lepirítjuk, majd a zsírját felitatjuk és egy aprítóban kicsi darabokra aprítjuk amíg morzsa állagú nem lesz.

3Az összeturmixolt levest kivesszük a hűtőből és egy kistálkában tálaljuk, beleteszünk pirított kenyérkockákat, majd megszórjuk apróra vágott kovászos uborkával és a pirított kolbász morzsákkal, a tetejét friss kaporral díszítjük.

4A spanyol kolbászt is lepirítjuk egy serpenyőben, hozzá adjuk a mézet és a vörösborecetet. A kolbász zsírján megpirított kenyérszeletekre kenjük és így tálaljuk.

00:00

0 Értékelések